Wat is Biodanza?

Wat is Biodanza?

Biodanza betekent letterlijk “De dans van het leven”, bio = leven, danza =dans. Het is een systeem dat is ontwikkeld door de Zuid-Amerikaanse psycholoog/antropoloog Rolando Toro.  Intussen is het een wereldwijde activiteit geworden en zijn vele docenten over de hele wereld opgeleid om Biodanza te mogen geven.

Biodanza bevordert het welzijn van alle mensen, jong of oud, man of vrouw, lenig of stram, ziek of gezond. Het heeft een positief effect op energie, zelfvertrouwen en relaties. Het is een vrije dansvorm, waarbij geen nieuwe pasjes hoeven worden aangeleerd. Het biedt een rijk pallet aan bewegingsvormen, zowel alleen, samen als in kleine groepjes. De dansoefeningen kunnen, afhankelijk van de eigen mogelijkheden, worden uitgevoerd. De onderlinge afstemming is een essentieel aandachtspunt en de te gebruiken muziek is toegankelijk voor alle leeftijden.

Biodanza brengt mensen met elkaar in contact door samen te dansen en zorgt voor plezier. De Stichting Vrienden van Biodanza wil Biodanza daarom voor iedereen toegankelijk maken.